Run4Daniel laat blijvende voetprint achter

10 juni 2024 17:39

“We gaan springen!” Zo begonnen deelnemers aan hun warming-up voor de run of wandeling op vrijdag 7 juni 2024 bij de Run4Daniel. Ook bezoekers lieten zich van hun swingende kant zien. De vierde editie was volledig uitverkocht!

1500 deelnemers trokken hun loopschoenen aan om bij te dragen aan wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Met elkaar is het geweldige bedrag van € 276.626,- opgehaald.

Voor velen had deze avond een persoonlijke betekenis, waarbij deelnemers liepen ter ere van dierbaren die getroffen zijn door kanker. Dit jaar stond de Run4Daniel in het teken van onderzoek naar endeldarmkanker, een ziekte die jaarlijks zo'n 3500 mensen in Nederland treft.

Recent onderzoek heeft aangetoond dat circulerend tumor DNA (ctDNA) in het bloed kan voorspellen of endeldarmkanker terugkeert na de standaardbehandeling. Prof. Dr. Kees Verhoef (Erasmus MC) wil onderzoeken of extra chemotherapie de overlevingskansen verbetert bij patiënten met ctDNA in hun bloed, om zo terugkeer van de ziekte te voorkomen.

Grote dank aan alle deelnemers, donateurs, partners, vrijwilligers en andere betrokkenen die hebben bijgedragen om dit onderzoek medemogelijk te maken. Bekijk binnenkort de aftermovie om na te genieten van de fantastische sfeer deze avond.

Onderzoek maakt beter, samen maken we kanker kansloos!

Nieuwe naam: Rotterdam Charity Run

Groot nieuws voor alle lopers en supporters. De Run4Daniel krijgt een nieuwe naam: Rotterdam Charity Run. Terwijl de naam verandert, blijft onze misse onveranderd. Het jaarlijkse evenement blijft bestaan en we blijven ons met dezelfde passie inzetten voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Blijf op de hoogte voor 2025

De editie in 2024 was volledig uitverkocht. Wil jij de Rotterdam Charity Run volgend jaar niet missen? Meld je dan hier aan en blijf als eerste op de hoogte voor de editie in 2025.