Ecclesia Risk & Benefits opnieuw trotse maatschappelijk partner van Run4Daniel!
Ecclesia Risk & Benefits is wederom trotse maatschappelijk partner van de Run4Daniel. Hier zijn wij als Erasmus MC Foundation heel blij mee. Ecclesia Risk & Benefits zet zich in voor verschillende maatschappelijke doelen en sociale ondernemingen in Rotterdam en omgeving. Willeke van de Weerd, managing director Ecclesia Risk & Benefits: “Onze roots liggen in Rotterdam. Hoe mooi is het dan om maatschappelijk partner te zijn van dit prachtige Rotterdamse hardloop- en wandelevenement voor het goede doel”.

Wie is Ecclesia Risk & Benefits?

“Ecclesia Risk & Benefits is adviseur en zakelijk dienstverlener in risicomanagement, arbeidsvoorwaarden en verzekeren. Met onze Rotterdamse roots, 200 medewerkers in Nederland en 2.500 specialisten wereldwijd, helpen wij onze relaties de juiste keuzes te maken om bewust en gerust vooruit te komen. Dat doen we voor ruim 10.000 bedrijven en organisaties die opereren in uiteenlopende sectoren, van privaat tot publiek. Van Midden- en Kleinbedrijf (MKB) en multinationals tot maatschappelijke organisaties en overheden.

En hoe verschillend al die organisaties ook zijn, één ding hebben ze gemeen: ze bestaan uit mensen en middelen en zijn onderdeel van de maatschappij. Dus dat zijn de drie zaken waar wij ons op richten. Zo gaan we samen bewust en gerust vooruit.

Waarom hebben jullie besloten om opnieuw maatschappelijk partner te worden van Run4Daniel?

“Als Ecclesia Risk & Benefits voelen wij ons verantwoordelijk voor de wereld waarin we leven en werken. Dat zit in ons DNA. Ons Duitse moederbedrijf – Ecclesia Gruppe –  wordt bestuurd door drie stichtingen, die van ons maar drie zaken verlangen: goeddoen voor onze collega’s, onze relaties én de maatschappij.

Wij zetten ons dan ook in voor verschillende maatschappelijke doelen en sociale ondernemingen in Rotterdam en omgeving. Dit doen wij op basis van onze strategische pijlers: Duurzaam Ondernemen, Betrokken Collega’s en Tevreden Klanten & Adviseurs. De Run4Daniel sluit hier volledig op aan. Natuurlijk liggen ook onze roots in Rotterdam – hoe mooi is het dan om partner te zijn van dit prachtige Rotterdamse evenement met zo’n belangrijk doel?”

Waarom is het belangrijk voor jullie om mee te doen aan dit evenement?

“Kanker is een ziekte waar helaas veel mensen op enige manier mee in aanraking komen, ook binnen Ecclesia Risk & Benefits. Gelukkig hebben in de afgelopen jaren heel veel positieve ontwikkelingen plaatsgevonden. Om die stijgende lijn en de bestrijding van kanker door te zetten, is nog veel onderzoek en dus geld nodig. Daarom zijn evenementen als de Run4Daniel zo belangrijk. Vanuit onze maatschappelijke betrokkenheid willen wij met dit evenement een waardevolle bijdrage leveren aan het zo noodzakelijke wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Onderzoek dat zorgt voor een maximaal behandelresultaat zodat steeds meer mensen kanker overleven en de kwaliteit van leven van patiënten met kanker verbetert.

Daarom is het zo goed dat wij met dit evenement met elkaar in beweging komen voor een betere behandeling van kanker. Als iets mensen verbindt, is dat sport. En dan ook nog voor een ontzettend belangrijk doel.”

Wat is de boodschap die jullie willen meegeven aan iemand en/of een bedrijf dat twijfelt om mee te doen?

“Niet twijfelen, gewoon doen. Dit hardloop- en wandelspektakel is een uitgesproken kans voor bedrijven en relaties om als team sportief bezig te zijn, het goede doel te steunen en daarbij een onvergetelijke ervaring op te doen!”