De persoonlijke verhalen van maatschappelijk partner Ecclesia

13 juni 2023 12:36

Ruim 140 medewerkers van Ecclesia wandelen vrijdag 16 juni voor wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut. Ecclesia is de maatschappelijk partner van de Run4Daniel. Lees hier de persoonlijke verhalen van collega's Harold, Gioia en Sabine.


Harold Nijkamp โ€“ Senior Accountmanager / Riskmanager

๐—˜๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฎ๐—ฐ๐—ต ๐—ฒ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐˜๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป.

De partner van Harold, Miranda, overleed op 16 juni 2022 aan de gevolgen van longkanker. Een jaar later wandelen familie en vrienden - op 16 juni - de #Run4Daniel. "Dat de Run dit jaar precies op die datum valt is misschien wel toeval en die dag. Daarom heb ik in mijn familie- en vriendenkring gevraagd of er mensen zijn die mee willen lopen. Dit heeft geresulteerd in een groep van 14 lopers en een aantal personen die de groep ook mentaal zal gaan ondersteunen. Zodat we Miranda samen kunnen herinneren, maar ook vele anderen die we hebben verloren aan de ziekte kanker. Het wordt ongetwijfeld een bijzondere wandeling met een lach en een traan. Samen hebben wij dit ziekteproces zo intens beleefd dat de wandeling in het teken staat van saamhorigheid", aldus Harold Nijkamp.

"Samen bewust en gerust vooruit is het doel van Ecclesia. Dat wordt onder meer ondersteund door de soepele en prettige opstelling van Ecclesia tijdens de moeilijke periode die ik heb gehad na het overlijden van Miranda. Het feit dat Ecclesia betrokken is bij de Run4Daniel maakt dat het een bedrijf is met een groot sociaal hart."

Steun Harold en zijn team Skroebels.


Gioia de Graaf โ€“ Marketing Manager

๐—ง๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฒ๐—น ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐—ฏ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐˜ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป. ๐—›๐—ฒ๐˜ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐˜€ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—น. ๐—˜๐—ฟ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฐ๐—ผ๐—ป๐˜๐—ถ๐—ป๐˜‚ ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ผ๐—ฑ๐—ถ๐—ด ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ป๐—ฒ๐˜‡๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ฒ๐—ต๐—ฎ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ธ๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ.

Het zusje van Gioia kreeg op 3-jarige leeftijd acute lymfatische leukemie. Nadat de ziekte meerdere keren terugkwam is zij op 13-jarige leeftijd overleden. "Het is deze maand 27 jaar geleden dat mijn zusje Estella overleed. Een intens gemis wat altijd blijft", vertelt Gioia de Graaf.

Gioia wandelt dit jaar de Run4Daniel niet alleen voor haar zusje Estella, maar voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met de ziekte kanker.ย  "Te veel mensen hebben met kanker te maken. Het raakt ons allemaal. Er is continu onderzoek nodig naar de genezing en behandeling van kanker. In de afgelopen jaren zijn al heel veel positieve ontwikkelingen gekomen. Zeker in de aflopen 27 jaar die ikzelf heb meegemaakt, maar kanker blijft veelvoorkomend en er ontstaan ook steeds nieuwe (zeldzame) vormen. De onderzoeken kosten veel geld en worden mede mogelijk gemaakt door donaties. Daarom is het zo belangrijk dat particulieren en bedrijven doneren. De Run4Daniel geeft mensen de kans om op een laagdrempelige manier een eigen bijdrage te leveren. Het is enorm belangrijk dat er veel aandacht is voor onderzoek naar kanker en de behandeling ervan."

Opnieuw hebben Gioia en haar ouders te maken met kanker. De afgelopen vijf jaar strijdt Gioia's vader tegen meerdere vormen van kanker. "Gelukkig is hij nu stabiel. Ook mijn nichtje en een dierbare vriendin hebben beide borstkanker gehad. Heel dankbaar dat het goed met ze gaat. Voor mij veel redenen om mee te doen met de #Run4Daniel. Samen maken we Kanker Kansloos!"

Steun Gioia.


Sabine Teubel - Broker Special Lines

๐—ž๐—ฎ๐—ป๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ผ๐—ป๐˜€ ๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—น. ๐—ข๐—ณ ๐—ท๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—ป๐˜‚ ๐˜‡๐—ฒ๐—น๐—ณ ๐—ต๐—ฒ๐—ฏ๐˜ ๐—ผ๐—ณ ๐—ถ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ผ๐—บ ๐˜„๐—ถ๐—ฒ ๐—ท๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜. ๐—ก๐—ถ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ, ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ผ๐—ผ๐—ธ ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐˜„๐—ถ๐—น ๐—ท๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐—ฑ ๐˜‡๐—ถ๐—ฒ๐—ป ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป.

Sabine: "Kanker raakt ons allemaal. Of je het nu zelf hebt, of iemand om wie je geeft. Niemand, maar dan ook niemand wil je deze strijd zien leveren. Daarom zou het zo fijn zijn als er ooit een dag komt dat kanker een ziekte is waar niemand meer aan overlijdt."

Ook Sabine's familie is geraakt door kanker. Haar opa is overleden aan de gevolgen van kanker. Haar schoonmoeder is op dit moment ongeneselijk ziek. "Ruim 4 jaar levert zij een strijd, zowel mentaal als fysiek, die erg zwaar is'', vertelt Sabine. "Van een leven zonder 'echte' grote zorgen naar een leven die nooit meer onbezorgd zal zijn en er na elke pil, chemo, doktersafspraak of scan enorm veel emotionele spanning ontstaat. Een strijd die zij tot op de dag van vandaag nog levert en ze hier dan ook supersterk in is. Daar mag ze enorm trots op zijn. Daar heb ik enorm veel bewondering voor.

Voor mij staat voorop dat het 'gezonde' leven niet vanzelfsprekend is en daarmee niet onbezorgd. Daarom loop ik 16 juni de #Run4Daniel zodat ik mijn steentje bijdraag aan de wetenschappelijke onderzoeken in het Erasmus MC Kanker Instituut."

Steun Sabine.