De situatie waarin wij nu zitten, gun ik niemand.

23 mei 2023 13:35

"De laatste chemotherapie die nog mogelijk is, blijkt ook niet meer effectief. We zijn nu dus echt de laatste fase ingegaan. Het is slechts een kwestie van enkele maanden voordat mijn vader komt te overlijden".

Lieke doet mee aan de #Run4Daniel 2023. Niet alleen voor haar vader, maar voor alle kankerpatiënten en hun naasten. "Toen ik de Run4Daniel voorbij zag komen, bedacht ik me dat ik op deze manier toch nog iets voor mijn vader zou kunnen betekenen, al zal hij geen baat meer hebben bij eventuele nieuwe therapieën die ontwikkeld zullen worden in de toekomst. Andere patiënten en hun naasten die in een vergelijkbare situatie zitten, zullen mogelijk nog wel kunnen profiteren van de ontwikkeling van nieuwe therapieën. Dit kan mogelijk gemaakt worden met meer geld voor kankeronderzoek.

Aangezien ik zelf ook in de biomedische onderzoekswereld zit, en omdat ik dus ook van dichtbij meemaak wat het effect zou kunnen zijn van de ontwikkeling van nieuwe therapieën/medicijnen, weet ik hoe belangrijk het is om (meer) onderzoek te doen naar kanker. Hoewel er al veel verschillende typen behandelingen beschikbaar zijn, zijn er nog steeds veel te veel patiënten die helaas komen te overlijden aan deze ziekte.

Het mooiste zou natuurlijk zijn als kanker uiteindelijk volledig te genezen is, want de situatie waar mijn vader, mijn familie en ik nu in zitten, gun ik niemand."

Je kunt Lieke's deelname aan de Run4Daniel steunen. Ga hier naar haar actiepagina.

#maakkankerkansloos #run4daniel